mandag 21. desember 2009

Mr Bean - talkin without a word

Hvis vi skal se på kroppsspråk og mimikk, er mr Bean veldig lett å finne noe å ta tak i, med sine overdrevne grimaser og mangel på sosialintelligens.




For det første kan vi se på hvordan mr Beans øyne glir opp i taket, før øyelokkene glir igjen, to tydelige tegn på kjedsomhet, som vi kanskje oftest ser hos barn. Når han nyser, kan vi se på hans flakkende blikk i etterkant på at snørrtørken er noe han egentlig prøver å skjule. Likevel blir det så tydelig og lite skjult.

Kroppsspråket til mannen ved siden av viser irritasjon over mr Beans manglende forståelse for kirkens skikker og uskrevne regler. Han prøver å holde konsentrasjonen på det som skjer forran i kirken, men blkket glir i blandt over på denne merkelige figuren ved siden av. Holdningen er stiv, armene i kors, og det er ikke en gang et hint av et smil. Når mr Bean sovner og lener seg mot ham, lener mannen seg i motsatt retning, fordi mr Bean har krysset hans intimgrense.

Det er interessant å se hvor mye mr Bean kan kommunisere, selv om han faktisk ikke sier et ord. Et blikk. En håndbevegelse. Holdning, og positur. Det kan bety mer enn man tror...


-MILKSHAKE!
sammen med Kristine og Guro

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar